<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1640739792862602&ev=PageView&noscript=1" />
Mijn Account

4 jaar en 6 dagen geleden openden we de deuren van onze allereerste vestiging. Vandaag hebben we moeten besluiten dat we de deuren over een week weer moeten sluiten. En dat doet pijn.

Enthousiast zijn we op pad gegaan met een simpele, ingewikkelde missie: autodelen op vliegvelden de norm maken. Zo wilden we de productie van huurauto's overbodig maken, en tegelijkertijd de ervaring van parkeren en huren op het vliegveld fijner en betaalbaarder maken. En dat was wel nodig, bleek uit de duizenden mensen waar we de afgelopen jaren een autosleutel van kregen of aan gaven. 

Toch is dat niet genoeg gebleken. Autodelen blijft eng, en het kostte ons dus veel moeite en geld om parkeerders te bereiken. Ook al kwamen jullie massaal terug keer op keer, we groeiden er toch niet snel genoeg door. Ook aan de huurkant zei ieder trendrapport in 2014 dat de prijzen in de autohuur op een 'all-time low' waren en zeker omhoog zouden gaan. Ze gingen echter elk jaar verder omlaag, tot het punt dat je nu bij grote autoverhuurders al voor 11 euro per dag een auto met onbeperkte kilometers kunt huren op Schiphol. Omdat wij een prijsvechter zijn, gingen we mee, maar dat sneed wel in onze marges. 

Zo hebben we nooit winst kunnen maken, ook al maakten we veel mensen blij. Wel hebben we elk jaar weer een nieuwe informal investor, venture capitalist of zelfs 163 crowdfunders mogen verwelkomen. Maar niemand wil eeuwig verlies financieren. Dus helaas hebben wij onze droom moeten laten varen, en sluiten we ParkFlyRent. 

Het grootste deel van ons team heeft al een nieuwe functie gevonden, maar onze twee getalenteerde stagiairs Sam en Jop nog niet: wie er dus nog per direct een mooie stageplek weet, horen we graag van!

Onze aankomende parkeerders en huurders zijn allemaal op de hoogte gebracht, en voor auto's die we nog in beheer hebben hebben we een goede oplossing zodat ze hun auto netjes terugkrijgen aan het eind van hun parkeerperiode. 

In de tussentijd dank ik iedereen die ons door de jaren heen heeft gesteund: onze fantastische medewerkers en stagiairs (en mijn en hun partners die ons altijd gesteund hebben), alle professionals waar we mee hebben samengewerkt voor verzekering, IT, 24-uurs shuttledienst, kantoorruimtes, etc etc. Maar bovenal dank ik de echte pioniers die ons avontuur mogelijk hebben gemaakt: onze gebruikers, en onze investeerders/leningsverstrekkers, die allemaal de leap of faith hebben gemaakt samen met ons.

Mijn dank is groot!

Niels de Greef
oprichter ParkFlyRent

Sinds begin december is het ParkFlyRent team versterkt. Graag stellen wij onze nieuwe deelbaas (countrymanager) aan jullie voor.

Stel jezelf even voor?
Mijn naam is Stèfan Waljaard, 27 jaar oud, samenwonend met mijn vriendin in Uitgeest en momenteel al ruim 3 jaar werkzaam in de Automotive branche.

Wat heb je hiervoor voor werk gedaan?
Voordat ik bij ParkFlyRent kwam te werken ben ik werkzaam geweest bij een internationale groothandel in tweedehands voertuigen. Binnen deze organisatie heb ik mij bezig gehouden met diverse projecten en ben ik het laatste jaar als Branch Coördinator verantwoordelijk geweest voor de operationele processen op alle inkoop locaties. 

Waarom heb je gekozen voor ParkFlyRent?
Aangezien ik al van jongs af aan een echte autofanaat ben was het voor mij al vroeg duidelijk dat ik iets in de Automotive branche zou gaan doen. Toen ik vervolgens op ParkFlyRent stuitte werd ik enthousiast. Een nieuw concept wat vooruitstrevend is en perfect inspeelt op duurzaamheid, volle autowegen en natuurlijk het voordelig huren wat tegenwoordig haast niet meer mogelijk is. Daarnaast vind ik het geweldig dat verhuurders de mogelijkheid krijgen om geld te verdienen op het verhuren van hun eigen auto. Ik bedoel: waarom een auto 3 weken stil laten staan terwijl je er ook gewoon geld aan kan verdienen als je de auto toch niet gebruikt?

Je werkt nu een maandje bij ParkFlyRent, hoe bevalt het?
De eerste maand is voorbij gevlogen. De sfeer, collega's en de werkzaamheden bevallen mij goed. Met name de ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en het gezamenlijk bouwen aan ParkFlyRent laten mij dagelijks met een tevreden gevoel naar huis gaan.

Waar zou je willen zijn met ParkFlyRent over 3 jaar? 
Over 3 jaar is ParkFlyRent niet meer weg te denken uit het straatbeeld en is er op elk internationaal vliegveld behoefte aan een ParkFlyRent vestiging. 

Graag nodig ik een ieder uit om kennis met ons te komen maken. Heb jij vragen, tips of wil je gewoon eens een bakje koffie komen drinken om te zien hoe het hier gaat dan ben jij van harte welkom.

ParkFlyRent wil de klanten naast een gratis parkeerplek rond Schiphol en een schone auto van binnen en van buiten ook een uitstekende service leveren. Wij krijgen regelmatige positieve reacties van de parkeerders en zien dat zodra de eerste keer autodelen achter de rug is de spanning er af is en de volgende vakantie wederom wordt gekozen voor ParkFlyRent in plaats van die dure parkeerplekken.Schiphol staat nooit stil en daarom is het voor ons ook zaak om daar in mee te gaan. Ons kantoor is 7 dagen in de week, van 7:00 tot 23:00, open. ‘’Maar hoe werkt het nou als mijn vlucht buiten deze openingstijden valt?’’ is een vraag die  regelmatig terug komt bij ons. Om deze vraag goed te beantwoorden stellen wij graag onze partner voor: Doelen.

Doelen is onder andere een taxiservice en zij zijn naast onze partners ook bijna buren te noemen. Sinds de overname in 1979 is Doelen een familiebedrijf in handen van de familie van Wijk. Evert van Wijk heeft het bedrijf overgenomen en tegenwoordig wordt het bedrijf geleid door zijn kinderen: Ad, Angela en Evert van Wijk. Het kantoor en de garage kijken uit over Schiphol. Zij hebben 22 touringcars en 17 luxe wagens en vans. De flexibele, enthousiaste en ervaren medewerkers staat altijd klaar om u te helpen en zorgen ervoor dat u een goede reis heeft. Wij hebben nachtchauffeur René gevraagd om wat meer te vertellen over Doelen, onze samenwerking en hoe het is om in de nacht te werken.

Zou je wat meer kunnen vertellen over Doelen?
Wij zijn een zeer all-round en flexibel personenvervoersbedrijf dat gezien onze combinatie van taxi’s t/m touringcars u ten alle tijden van dienst kan zijn. Met ten alle tijden bedoel ik dat ook letterlijk aangezien wij 24/7 rijden en bereikbaar zijn. Verder zijn al onze chauffeurs representatief, meertalig en beschikken over zeer veel ervaring. Oftewel: “It’s More Than Just Transportation“

Hoe is het om ‘s nachts te werken?
Werken in de nacht betekent dat je over het algemeen op jezelf aangewezen bent en omdat er bijna nergens iemand is, je ook nergens op terug kan vallen. Wat dus van essentieel belang is, is dat er duidelijkheid en volledigheid (06 tel.nummer) is wat betreft de uit te voeren werkzaamheden.Verder is het uiteraard wat verkeer betreft heerlijk rustig en ben je overal snel op plaats van bestemming.

Wat vind je van de samenwerking tussen ParkFlyRent en Doelen?
Wat onze samenwerking betreft kan ik kort zijn, na wat kleine en normale opstart probleempjes verloopt alles nu naar behoren en zijn beide partijen blij en tevreden. Onze afspraken zijn duidelijk voor alle partijen en dat werkt zeer prettig!

Hoe ervaren de ParkFlyRent klanten jullie service?
Uiteraard vraag ik regelmatig aan jullie klanten hoe de ervaringen zijn wat betreft ParkFlyRent. De klanten zijn over het algemeen zeer tevreden over hoe het vervoer geregeld is en vinden net als iedereen duidelijkheid heel belangrijk. Aangezien jullie de website aangepast hebben is het wat betreft duidelijkheid naar jullie klanten toe nu ook prima in orde!

Een leasemaatschappij kan op verschillende manieren in autodelen stappen, de meest laagdrempelige vorm is het toestaan van delen van de (zakelijke) leaseauto's op P2P autodeelplatformen door middel van aanpassingen in de leasevoorwaarden. Er zijn naar schatting 798.000 leaseauto's in Nederland (bron: VNA).

Als alle leasemaatschappijen autodelen zouden toestaan, zou dit een enorme boost geven aan het aanbod van auto's op peer-to-peer platformen en dus aan autodelen. Toch zijn er nog weinig leasemaatschappijen die deze stap durven zetten. Het onderwerp autodelen blijkt spannend en menig leasemaatschappij kijkt liever nog even de kat uit de boom.

Goede redenen waarom het delen van leaseauto's alleen maar winnaars kent Allereerst: autodelen is duurzaam en zorgt voor minder auto's, kilometers en dus CO2 uitstoot. De maatschappij (het milieu) wordt er dus beter van. Voor werkgevers en leasemaatschappijen is er volop ruimte voor efficiencywinst omdat auto's ongeveer 95% van de tijd stilstaan[2].

Mogelijke besparing van € 9000 per jaar. Mobiliteit is een van de grootste kostenposten van bedrijven. In een rapport van Deloitte University [3] wordt de kostenbesparing autodelen becijfert op ongeveer $0,63 per mijl (ruwweg €0,33 per kilometer). Dat resulteert in een significant potentieel voor kostenbesparing van ongeveer €9000 per jaar, bij een gemiddeld kilometrage van 27.700 kilometer voor zakelijke leaseauto's[4]

Besparing van gemiddeld 17 ton CO2 per auto. De helft van de milieu impact van een personenauto wordt veroorzaakt door de productie, gemiddeld 17 ton CO2. Dus door het beter gebruik van bestaande personenauto's hoeven er minder nieuwe auto's geproduceerd te worden. De milieuwinst kan bijdragen aan de MVO doelstellingen van de onderneming.

Grote verschillen tussen leasemaatschappijen

Meebewegen op nieuwe mobiliteitstrends zoals autodelen lijkt een voorwaarde om succesvol te blijven in de toekomst. Leasemaatschappijen die met autodelen bezig zijn, pakken dit zeer verschillend aan. Sommigen zoeken het in de combinatie van private lease met autodelen, anderen bieden zakelijke deel-concepten aan of leveren auto's aan deelconcepten. Wat opvalt is dat slechts een minderheid van leasebedrijven hun voorwaarden zo aanpassen dat ze het delen van (zakelijke) leaseauto's toestaan op peer-to-peer autodeelplatformen en dit zelfs actief bevorderen.

Voorbeelden van autodeel-diensten van leasemaatschappijen

 • De groene autoleasemaatschappij Kyotolease staat sinds 6 jaar al toe dat al hun auto’s in gedeeld mogen worden via platforms zoals MyWheels, Snappcar of ParkFlyRent. De werkgever moet uiteraard altijd wel akkoord gaan als een berijder zijn/haar auto wil delen.
 • Privatelease.com (onderdeel van Business Lease): klanten van Privatelease.com krijgen korting op hun leasebedrag als zij de auto delen via het autodeelplatform Snappcar. Zij leasen dan een Fiat 500 voor 99 euro per maand. In ruil voor die lage prijs moet de auto twee dagen per maand worden verhuurd via het Snappcar-platform. Ook staan zij het autodelen op het vliegveld toe via ParkFlyRent.
 • Athlon Private Lease: Met de module Autodelen verhuur je je Athlon Privé Lease auto tegen een vergoeding. Deze module zit standaard bij je Athlon Privé Lease abonnement inbegrepen. Autodelen is mogelijk bij verschillende aanbieders, zoals bijvoorbeeld SnappCar, MyWheels en ParkFlyRent.
 • Alphacity, zakelijk poolconcept van Alphabet: AlphaCity maakt het zakelijk delen van auto's eenvoudig en efficiënt. Medewerkers kunnen op elk gewenst moment een AlphaCity auto reserveren in een online reserveringssysteem en hebben toegang tot de auto met een persoonlijk pasje. Sleutelregistratie en administratieve handelingen behoren hiermee tot het verleden, want het gehele proces is geautomatiseerd.
 • Deelootoo Lease: Samen met een groep vrienden, familie, buurtgenoten of collega’s kan je op een simpele en makkelijke manier de auto leasen én de kosten delen. 
 • Multilease draagt bij aan autodelen i.s.m. partners en kijkt ook verder dan mobiliteit. Door de toepassing van “Vehicle to grid” technologie maakt Multilease het mogelijk dat de batterij van de elektrische deelauto als buffercapaciteit in het energienetwerk kan functioneren. Zo vangt de batterij van de elektrische deelauto (lokale) piekbelastingen op.

Meer informatie: http://autodelen.info/publicat...

Bronnen:

[1]   https://kpvvdashboard-4.blogspot.nl/

[2]   http://www.reinventingparking.org/2013/02/cars-are-parked-95-of-time-lets-check.html  

3] Future of Mobility, Deloitte University 2015

[4] Autoleasemarkt 2016 in cijfers, VNA, 2017

Het privé leasen van een auto is steeds populairder aan het worden. Voor mensen die graag iedere drie jaar een nieuwe auto vervangen is het in veel gevallen de beste optie. Maar het kan nog goedkoper: je kunt gratis parkeren en misschien wel geld verdienen als je jouw auto parkeert bij ParkFlyRent bij Schiphol of Eindhoven Airport.

Het kan een goede opstap zijn om je auto vaker te gaan delen via andere autodeelplatformen zoals MyWheels. Als jij je auto nog vaker gaat delen kun je andere mensen zoals bijvoorbeeld je buren helpen en kun je de kosten van de lease met hen delen. Een win/win situatie. Als je van plan bent om private lease contract aan te gaan is het wel de vraag of je de private lease auto mag gaan delen. Het is natuurlijk altijd een goed idee om de algemene voorwaarden van een leasecontract waar jij je de komende 3 jaar aan gaat vastzitten van te voren goed te bestuderen. Bedenk je dat er zelfs autoleasebedrijven zijn die deel uitmaken van de Green Deal autodelen maar die het toch niet toestaan dat hun klanten hun auto delen. Van Privatelease.com weten we het zeker dat ze autodelen van harte ondersteunen!

Private lease is misschien voor jou een goed idee maar autodelen via ParkFlyRent is zeker een goed idee. Het meest belangrijk is nog wel goed de algemene voorwaarden van te voren goed door te lezen en vragen te stellen totdat alles duidelijk is! Dan staat niets meer tussen jou een goedkopere vakantie en ditto autogebruik! 

Wil je weten hoe 'autodelen bij het vliegveld' werkt? In deze ParkFlyrent video laten we zien hoe het gratis parkeren bij Schiphol en Eindhoven Airport in zijn werk gaat. Hier kan je een gratis parkeerplaats aanvragen. En dat bevalt uitstekend in de praktijk: zelfs de Consumentenbond is positief over ParkFlyRent.

Deze blogpost is geschreven door Jochem Beunderman, bestuurslid Vereniging Elektrische Rijders

Het is gemakkelijk om sceptisch te doen over klimaatmaatregelen. Vooral omdat naar anderen (zoals de overheid of luchtvaartmaatschappijen) te wijzen zo lekker comfortabel is.

Daarom geef ik je drie goede redenen waarom CO2 compensatie van je vliegreis wél een goed idee is.

 1. Om de Parijs COP21 doelstellingen te bereiken, moet de luchtvaart CO2 uitstoot verminderen met 41% vergeleken met 2005. Wat veel mensen zich niet realiseren: in 2015 was de luchtvaart verantwoordelijk voor 800 miljoen ton CO2 emissies. Om precies te zijn: luchtvaart genereert 12% van alle CO2 emissies wereldwijd veroorzaakt door transport, en 2% van alle CO2 emissies wereldwijd. Maar, in 2050 zal de luchtvaart 22% van de wereldwijde CO2 emissies veroorzaken, als er niets gebeurt (bron).
 2. Naast de bijdrage aan vertraging van opwarming van de aarde, is CO2 compensatie nuttig voor lokale mensen die de projecten opzetten. Het zijn projecten die heel erg bijdragen aan de levensstandaard ter plekke, een levensstandaard die vaak juist moeilijker wordt door de klimaatverandering die wij veroorzaken. Aldus onderzoeker Bart Crezee.
 3. CO2 compensatie van je vlucht nú maakt het mogelijk om op zoek te gaan naar een nóg betere manier voor de toekomst om daarmee de klimaatimpact van de groei van de luchtvaart te compenseren, zoals investeringen in duurzame vliegtuigen (elektriciteit?) en biobrandstof.

Toch moet er wat gebeuren: wants in 2016 compenseerde slechts één op de 800 reizigers zijn (of haar) CO2 impact. Mijn voorstel: maak CO2 compensatie frictieloos. Dat kunnen de luchtvaartmaatschappijen natuurlijk zelf doen, maar je kan nu ook al zélf beginnen. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van autodelen bij Schiphol of Eindhoven Airport.

Wil je het eens proberen?  Hier kan je een gratis parkeerplaats aanvragen. Vermeldt even dat je de CO2 emissies wil compenseren en wij regelen de rest. 

(bron)

Waarschijnlijk heb je deze claim wel eens gehoord of gelezen: "Bij mobiliteit richten de meeste mensen zich op de vijf procent van de tijd die auto's bewegen. Maar de gemiddelde auto staat 95% van de tijd stil". De vraag is: waar komt dit getal vandaan? 

Een post door Paul Barter biedt 3 bronnen die allemaal wijzen op 95% stilstand. Laat me svp weten als je meer recente data punten hebt!

Bron 1: op basis van het aantal auto's, het aantal autoritten en de gemiddelde duur van autoritten: een verslag van de Britse RAC Foundation gebruikt deze methode gebaseerd op de data van de Britse National Travel Survey (NTS) (zie p.23): "... Er zijn ongeveer 25 miljard autoritten per jaar, en met ongeveer 27 miljoen auto's, suggereert dit een gemiddelde van iets minder dan 18 reizen per auto per week. Aangezien de duur van de gemiddelde auto reis ongeveer 20 minuten is, is de typische auto slechts 6 uur per week in gebruik. Voor de resterende 162 uur is het stil – geparkeerd". 

Bron 2: Op basis van de tijd besteedt door chauffeurs aan rijden en uitgaande van één auto per bestuurder. In de 1995 Nationwide Personal transportation Survey (NPTS) van het Amerikaanse Department of Transportation blijkt dat de gemiddelde tijd die bestuurders doorgebracht met rijden was 73 minuten (1,2 uur). Ervan uitgaande dat één auto één chauffeur heeft (waarschijnlijk voor de Amerikaanse context), geeft dit 5% als de tijd die elke auto in beweging is. 

Bron 3: autokilometers per auto en de gemiddelde snelheden. De gemiddelde tijd per auto in beweging is het aantal auto km per jaar, gedeeld door de gemiddelde snelheid. Laten we eens kijken naar de 1995 UITP Millennium Cities Database. Het gemiddelde percentage van de tijd dat auto's geparkeerd stonden voor de 84 steden in die studie was 95,8%. Ze waren meestal in beweging voor 1.02 uur per dag. 

Conclusie? "Het autobezit is zeer inefficiënt. Grote besparingen zijn mogelijk in het ruimtebeslag door geparkeerde auto's en de kosten van autobezit als we erin slagen de alternatieven, waaronder het autodelen, een massamarkt fenomeen te maken". En wij als autodelers zijn het daar volledig mee eens.

Wil je weten hoe 'autodelen bij het vliegveld' werkt? In deze video laten we zien hoe het gratis parkeren bij Schiphol en Eindhoven Airport in zijn werk gaat. Hier kan je een gratis parkeerplaats aanvragen. Ook de Consumentenbond is positief over ParkFlyRent.

Beachvolleybal kampioenen Brouwer-Meeuwsen delen hun auto's van privatelease.com bij ParkFlyRent Amsterdam Airport Schiphol als ze op reis gaan naar de buitenlandse toernooien. Veel succes, mannen!

Wil je ook ook je auto delen tijdens de vliegreis? Hier kan je een gratis parkeerplaats aanvragen.

Wie is Jurriaan

Jurriaan Peters, 45 jaren jong en sinds kort werkzaam bij ParkFlyRent als Deelbaas (Countrymanager Netherlands). Na de middelbare hotelschool werkzaam geweest in de hospitality- en facilitywereld in zowel binnen- als buitenland.

Toen ik de vacature van Deelbaas voorbij zag komen, moest ik gewoon reageren. Wat een geweldig concept. Een beter milieu, gratis parkeren voor reizigers en goedkoper een goede auto huren voor bezoekers. Het is mijn grote wens op ParkFlyRent te helpen met de reis die zij begonnen is. De eerste weken zijn erg goed bevallen, het is een bevlogen team die met veel enthousiasme dit fantastische concept uitbaat. Geen dag is hetzelfde.

Wisten jullie overigens dat wij nog op zoek zijn naar een Hospitality Hero. Bezoek snel onze site (www.parkflyrent.nl), bekijk deze vacature en reageer!! 

Ik hoop je snel te mogen ontvangen op één van onze vestigingen,

Jurriaan Peters

Mijn naam is Jochem Beunderman en autodelen zat al vroeg in mijn bloed. Bij de opening van het eerste autodeelconcept ter wereld (de Witkar) was ik al aanwezig. Een aantal jaren later begonnen mijn ouders hun auto te delen met buren in de straat. Zij werden voor gek verklaard, een medewerker in een garage verklaarde een keer tegen mijn vader dat hij nog liever zijn vrouw zou delen dan zijn auto. 

De autodelers waren hoewel onbegrepen waren hun tijd ver vooruit. Zelf ben ik een enorme autoliefhebber al vanaf twee jaar oud. De laatste jaren ben ik vooral fan van elektrische auto's. Mijn passie voor auto's en de lange autodeelervaring van de Beundermannen kan ik nu goed inzetten bij ParkFlyRent. Voor een toekomst waarin elektrische auto's de transitie van fossiele naar duurzame energie gaan realiseren zet ik mij in als bestuurslid van de Vereniging Elektrische Rijders (zie: www.ver.tk) . Hoe dat allemaal gaat gebeuren daar vertel ik je graag over als ik je naar Schiphol rijd nadat je jouw auto bij ons hebt geparkeerd of wanneer ik je ophaal omdat je een auto bij ons komt huren. Ik kijk uit naar onze ontmoeting!

We hebben net weer voor € 425 aan microkrediet mogen verstrekken aan diverse projecten via Wakibi, waar ParkFlyRent 10% van haar winst aan doneert. Ook onze parkeerders, die naast het gratis parkeren bij Schiphol en Eindhoven Airport ook opbrengsten hebben van het autodelen tijdens de vliegreis, doneren vaak een deel van hun verhuuropbrengsten. 

Zo helpen we mensen in ontwikkelingslanden om een bedrijfje te kunnen starten of verbeteren, of om een goede opleiding te kunnen volgen. Als leningen terugbetaald worden, lenen we de nieuwe tegoeden natuurlijk weer opnieuw uit, zodat we steeds opnieuw kunnen helpen met dit geld. 

Ook iets voor jou misschien?

De klimaatdoelstellingen van Parijs zijn alleen haalbaar door CO2 footprint van luchtvaart te verkleinen

 • Wat veel mensen zich niet realiseren: in 2015 was de luchtvaart verantwoordelijk voor 800 miljoen ton CO2 emissies. Om precies te zijn: luchtvaart genereert 12% van alle CO2 emissies wereldwijd veroorzaakt door transport, en 2% van alle CO2 emissies wereldwijd.
 • Maar, in 2050 zal de luchtvaart 22% van de wereldwijde CO2 emissies veroorzaken, als er niets gebeurt. Om de  Paris COP21 doelstellingen te bereiken, moet de luchtvaart CO2 uitstoot verminderen met 41% vergeleken met 2005. Bron: http://www.europarl.europa.eu/RegData/etudes/STUD/2015/569964/IPOL_STU(2015)569964_EN.pdf 

Nieuw: gratis en klimaatneutraal te parkeren bij Schiphol en Eindhoven Airport

ParkFlyRent introduceert 'gratis en klimaatneutraal parkeren' door het autodelen op het vliegveld.

Natuurlijk is het compenseren van de CO2 emissies van vliegreizen niet nieuw: je kan het bijvoorbeeld bij een vlucht boeken. Alleen blijkt dat maar minder dan 1% van de reizigers die moeite neemt. Wij zijn ervan overtuigd dat autodelen op het vliegveld de meest comfortabele manier is om aan je klimaatneutrale reis te beginnen! Dat vinden onze gebruikers gelukkig ook.

Dat werkt als volgt:

 • Je parkeert gratis bij Schiphol en Eindhoven Airport. Je bent snel bij de vertrekhal en bespaart ongeveer €50 per week aan parkeerkosten. En bij terugkomst staat de auto weer schoon op je te wachten.
 • Tijdens de reis verhuren we de auto aan andere reizigers die aankomen op de luchthaven en graag een goede en voordelige huurauto rijden. Uiteraard is de auto volledig verzekert onder de ParkFlyRent verzekeringspolis tijdens de verhuur, en regelen wij alles met de huurder. Jij wil tenslotte onbezorgd op reis!
 • Uit de verhuuropbrengsten van je auto compenseren we de CO2-emissies van jouw vlucht en de gereden kilometers van je auto (zowel de kilometers die je zelf rijdt van/naar de luchthaven als de kilometers tijdens de verhuur). Voor het totale reisgezelschap. 
 • Dat doen we door bomen te planten door onze betrouwbare partner TreesForAll. Na afloop van de reis krijg je een certificaat met daarop het aantal tonnen CO2 dat is gecompenseerd en via welk bomen project dat is gebeurd. 
 • Zelfs als je auto niet wordt verhuurd, dan zullen wij de CO2 emissies toch compenseren: dat is voor ons een bedrijfsrisico. Daartegenover staat dat je verder niet meedeelt in de huuropbrengsten van je auto, zoals ParkFlyRent gewoonlijk doet.

Wil je het eens proberen?  Hier kan je een gratis parkeerplaats aanvragen. Vermeldt even dat je de CO2 emissies wil compenseren en wij regelen de rest. 

Speciaal voor zakelijk reizigers hebben we een speciale service: in deze brochure kan je alles lezen over hoe zakelijk reizigers al snel €2000 per jaar kunnen besparen en de CO2 footprint met 25 ton kunnen verkleinen

Meer informatie? Je kan ons bereiken via info@parkflyrent.nl of 020 - 2616 008

Veel bedrijven en ondernemers worstelen met 2 uitdagingen: hoe kan ik duurzamer reizen en toch reiskosten besparen?  Daar heeft ParkFlyRent een oplossing voor bedacht: gratis en klimaatneutraal parkeren. Door het beter benutten van bestaande auto’s besparen we duizenden euro's aan reiskosten en verkleinen we uw CO2 footprint voor uw MVO jaarverslag.

De klimaatdoelstellingen van Parijs zijn alleen haalbaar door CO2 footprint van luchtvaart te verkleinen

 • In 2015 was de luchtvaart verantwoordelijk voor 800 miljoen ton CO2 emissies. Dat is 12% van alle CO2 emissies veroorzaakt door transport, wereldwijd. En 2% van alle CO2 emissies, wereldwijd.
 • Als er niets verandert, zal in 2050 de luchtvaart 22% van de wereldwijde CO2 emissies veroorzaken.
 • Om de  Paris COP21 doelstellingen te bereiken, moet de luchtvaart CO2 uitstoot verminderen met 41% vergeleken met 2005.
 • Bron: http://www.europarl.europa.eu/RegData/etudes/STUD/2015/569964/IPOL_STU(2015)569964_EN.pdf

Hoe werkt gratis en klimaatneutraal parkeren bij ParkFlyRent? 

 • De zakelijk reiziger parkeert gratis bij ParkFlyRent Schiphol of Eindhoven Airport, is snel bij de vertrekhal en bespaart daarmee €33 per dag aan parkeerkosten. Bij terugkomst staat de auto weer schoon te wachten.
 • Tijdens de reis verhuren we de auto aan andere reizigers die aankomen op de luchthaven en graag een goede en voordelige huurauto rijden
 • Met de verhuuropbrengsten compenseren we de CO2-emissies van de vlucht en de kilometers van de auto via het planten van bomen door betrouwbare partner. Voor het totale reisgezelschap. Dit kan in de CSR-rapportage opgenomen worden.

Een positieve business case

 • Case 1: Europese reis (e.g. München): 3 dagen, 24x jaar
  • CO2 emissie compensatie: 39,4 ton (38,4 ton CO2 (vlucht), 1 ton CO2 (autoreis van/naar vliegveld))
  • Besparing parkeerkosten: €2412
 • Case 2: Transatlantische reis (e.g. Los Angeles USA), 5 dagen, 12x jaar
  • Besparing parkeerkosten: €2010
  • CO2 emissie compensatie: 28,8 ton (28,3 ton CO2 (vlucht), 0,5 ton CO2 (autoreis van/naar vliegveld))

Meer informatie?

In deze brochure vindt u meer gedetailleerde informatie over 'gratis en klimaatneutraal parkeren' voor zakelijk reizigers. Ook consumenten zijn welkom: klik hier voor meer informatie. 

Bent u klaar om reiskosten en CO2 footprint te verlagen? Met uitstekende service? Dan hoor ik graag van u: Jochem de Boer telefoon 06-39805937 of Jochem[at]parkflyrent.nl

Wie houdt er niet van een voordeeltje?! Wij Nederlanders staan er bekend om (bij onszelf maar ook in het buitenland).

En omdat parkeren bij Eindhoven Airport fors duur is met ongeveer €50 per week (alleen Brussel is duurder in Europa), zijn veel reizigers op zoek naar een manier om goedkoop te parkeren bij de luchthaven. En dan is gratis parkeren bij het vliegveld natuurlijk het hoogst haalbare.

Helaas zorgt dat ook voor overlast voor bewoners, zoals in de Eindhovense wijk Meerhoven. Dat is niet duurzaam, net zo min als de duizenden auto's die al op Eindhoven Airport geparkeerd staan door reizigers. Terwijl er op de luchthaven ook nog eens zo'n tientallen huurauto's zijn ieder jaar vernieuwd worden. Met een energiebelasting van 11500 Kwh per auto (van 1250 kg).

Gelukkig is er een goede oplossing: autodelen tijdens de vliegreis. De Consumentenbond en duizenden reizigers hebben dit al ontdekt, tot hun volle tevredenheid. Logisch: het is een voordelig & fijn begin van de vliegreis. Het is 24/7 beschikbaar. En nog duurzaam ook.

Wil je ook ook je auto delen tijdens de vliegreis? Hier kan je een gratis parkeerplaats aanvragen.

Reizen is leuk, maar kost vaak ook wel wat centjes. Of centen, het is maar net wat je gaat doen. Maar hoe dan ook: geld verdienen terwijl je reist; hoe fijn zou dat zijn? Het klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar toch zijn er een aantal hele leuke manieren. In dit artikel zet Fleur Sophia 5 manieren op een rij (en inderdaad, je auto verhuren op het vliegveld staat op #1 :-)

Wil je weten hoe gratis parkeren werkt? In deze video laten we zien hoe het gratis parkeren bij Schiphol en Eindhoven Airport in zijn werk gaat. Hier kan je een gratis parkeerplaats aanvragen.

Mooi voorbeeld van Omdenken: het kan een behoorlijke uitdaging zijn om bij het vliegveld een geschikte plek te vinden om te parkeren, het kost tijd en de parkeerkosten zijn soms nog hoger dan je vliegticket. Maar los daarvan is het ook nog eens ontzettend zonde om een auto voor langere tijd stil te zetten. ParkFlyRent laat zien dat het anders kan: je betaalt niet meer voor een parkeerplaats, maar je kunt er juist iets mee verdienen!

Wil je weten hoe gratis parkeren werkt? In deze video laten we zien hoe het gratis parkeren bij Schiphol en Eindhoven Airport in zijn werk gaat. Hier kan je een gratis parkeerplaats aanvragen.

De Consumentenbond was er snel bij om het 'gratis parkeren bij het vliegveld' uit te proberen. 

De conclusie: "gebruikers van ParkFlyRent zijn positief en lovend over de goede organisatie, het gratis parkeren, de taxiservice naar de luchthaven en de was- en poetsbeurt van de  auto". 

Daar doen we het voor!

Wil je weten hoe 'gratis parkeren' werkt? In deze video laten we zien hoe het gratis parkeren bij Schiphol en Eindhoven Airport in zijn werk gaat.

Hier kan je een gratis parkeerplaats aanvragen.

Gisteren werd door Emerce de eTravel start-up 2017 verkiezing gehouden. En de deeleconomie won overtuigend: terwijl Botenverhuurplatform Barqo werd gekozen tot eTravel Start-up 2017 door de jury, won autodeelplatform ParkFlyRent de publieksprijs. En waarom ook niet? Een reis die begint met gratis parkeren bij het vliegveld op weg naar een vakantie op het water klinkt best plezierig!

Gisteren is de crowdfundingcampagne van autodeelplatform ParkFlyRent succesvol afgesloten. Via het Symbid platform werd meer dan €195.000 opgehaald bij 163 crowdfunders.

Met deze nieuwe investeerders hebben we alle ingrediënten om onze huidige vestigingen bij Schiphol en Eindhoven Airport snel te kunnen laten groeien, zodat we snel klaar zijn voor internationale uitrol en we winstgevend kunnen worden! Dat gaan we doen door de bekendheid van het autodelen op het vliegveld te vergroten, partnerships te realiseren met reisgerelateerde bedrijven en de bezettingsgraad van de verhuurauto's te optimaliseren. Zo realiseren we onze missie om reizen betaalbaar, duurzaam & sociaal te maken

ParkFlyRent is een autodeelplatform dat samen met reizigers mobiliteit socialer, duurzamer & betaalbaarder maakt door stilstaande auto's beter te benutten. 

 • Zij biedt reizigers gratis parkeerplekken aan bij Schiphol en Eindhoven Airport. Tijdens hun reis verhuurt ParkFlyRent de auto's aan andere reizigers. Parkeerders besparen zo gemiddeld € 160 per vakantie en huurders huren een auto met een verhaal voor ongeveer 25% minder dan bij de bekende merken.
 • Met iedere 26 deelauto's wordt één nieuwe huurauto vervangen en daarmee 17 ton CO2 en 12.500 Kwh bespaart.  
 • In tegenstelling tot andere autodeelplatformen neemt ParkFlyRent neemt al het 'gedoe' van autodelen uit handen: vinden van huurders, verzekering, schoonmaken van de auto, kilometeradministratie, schaderegistratie en afhandelen van verkeersboetes.

Yes!! We behaalden zojuist het doelbedrag van €150.000 op crowdfundingplatform Symbid met de steun van meer dan 110 crowdfunders. En dat in slechts één week tijd. We zijn overweldigd en vol energie om verder te bouwen aan onze missie om "reizen betaalbaar, duurzaam en sociaal te maken, één deelauto per keer".

Met deze investeringen kunnen we meer mensen bekend maken met het autodelen op het vliegveld: meer gratis parkeren en meer voordelige huurauto's op Schiphol en Eindhoven Airport. 

Wil je ook mee doen, of wellicht je investering verhogen? Dat kan via deze link: https://www.symbid.nl/ideas/8067-autodelen-op-het-vliegveld

Elke dag staan er honderdduizenden auto's geparkeerd rondom de Europese vliegvelden. Toch zijn er ook nog eens tienduizenden huurauto's nodig voor diezelfde vliegvelden. Dat is kostbaar en niet duurzaam. 


ParkFlyRent groeit steeds sneller en is klaar voor expansie

De afgelopen 3 jaar hebben we hard gewerkt om een parkeerservice te ontwikkelen waar reizigers enthousiast over zijn. ParkFlyRent groeit steeds sneller en is klaar voor expansie. Wij merken dat reizigers klaar zijn om reizen duurzamer en socialer te maken door te delen en zo het dure parkeren en autohuren vaarwel te zeggen. 

Om de verdere groei van ParkFlyRent mogelijk te maken, zijn we op zoek naar betrokken investeerders die geloven in de toekomst van autodelen. Die samen met ons reizen voordelig & duurzaam willen maken en de miljardenmarkt van autoverhuur in Europa op de kop willen zetten.

Voor meer informatie over onze plannen en de financiële prognoses, via deze link kom je meteen bij onze campagne en kan je alle gedetailleerde informatie bekijken.

Hoe werkt dat, crowdfunden?

Tot nu toe zijn onze investeringsrondes besloten geweest... maar dat gaat snel veranderen. We gaan converteerbare leningen uitgeven via crowdfundingplatform Symbid. Zo kunnen onze gebruikers ook mee doen!

We gaan een converteerbare lening uitgeven, dat werkt zo:

 • Je leent geld aan ParkFlyRent B.V. gedurende vijf jaar. Hoeveel je wilt uitlenen bepaal je zelf;
 • Je verstrekt een lening aan een startup die nog geen winst maakt en loopt dus meer risico dan bij een conventionele lening;
 • In ruil daarvoor krijg je 7% rente per jaar, en is de lening converteerbaar: als er een andere investeerder instapt voor minimaal € 100.000 in de jaren na de crowdfunding, heb je het recht je leningbedrag plus rente om te zetten in aandelen, tegen een vastgestelde conversiekorting;
 • Omdat je als een van de eersten investeert, krijg je 5% extra conversiekorting. Dit aanbod is tijdelijk, totdat er €100.000 is geïnvesteerd. 

Via deze link kom je meteen bij onze campagne en kun je direct investeren. 


In het kort, wat zijn onze plannen?

 1. We willen onze huidige vestigingen Schiphol en Eindhoven Airport snel opschalen, zodat we snel klaar zijn voor internationale uitrol en we winstgevend kunnen worden. Dat gaan we doen door: De bekendheid van het autodelen op het vliegveld te vergroten door nieuwe doelgroepen aan te spreken;
 2. B2B partnerships te realiseren, vooral met reisbranchegerelateerde bedrijven (zoals luchtvaartmaatschappijen) en autoleasebedrijven;
 3. Bezettingsgraad van de verhuurauto's optimaliseren door een automatische koppeling tussen ons IT-systeem en de internationale verhuurkanalen. 

Voor meer informatie over onze plannen, via deze link kom je meteen bij onze campagne en kun je direct investeren. 

Als je ons wilt helpen met deze voor ons belangrijke stap zou dat fantastisch zijn.

Met vriendelijke groet, namens het team van ParkFlyRent,

Niels de Greef & Jochem de Boer


Hoi! Ik ben Dwight. Ik ben 21 jaar en ik kom uit Haarlem. Tijdens mijn stage bij ParkFlyRent heb ik veel geleerd over delen. Zo ben ik erachter gekomen waarom delen tegenwoordig steeds populairder wordt. In het begin was ik zelf niet echt van het delen maar na mijn stage bij ParkFlyRent zou ik sneller deelnemen aan deelplatformen. Als ik een auto zou hebben en ik zou hem een tijdje niet nodig hebben in verband met reizen dan zou ik hem zeker parkeren bij ParkFlyRent. Dan kan ik terwijl ik aan het reizen ben nog wat geld verdienen om zo bijvoorbeeld nog een lekker drankje te kunnen bekostigen terwijl ik op vakantie ben. Ondanks dat ik voorheen nog helemaal niet bekend was met deelplatformen merk ik wel dat het iets is wat hoort in het huidige tijdperk. En door gezamenlijk milieubewust te kunnen handelen is toch iets wat geen kwaad kan? Nu mijn stage is afgelopen werk ik parttime bij ParkFlyRent, dus hopelijk tot snel een keer! {% file_asset_url 'dwight.jpg' %}

Wie houdt er niet van een voordeeltje?! Wij Nederlanders staan er bekend om (bij onszelf maar ook in het buitenland). En omdat parkeren bij Schiphol met €80 per week fors duur is (alleen Brussel is duurder in Europa), zijn veel reizigers op zoek naar een manier om goedkoop te parkeren bij de luchthaven. Jaarlijks wordt er meer dan 60.000 keer naar 'goedkoop parkeren Schiphol' gezocht in Google. En dan is gratis parkeren bij Schiphol natuurlijk het hoogst haalbare.

Helaas zorgt dat ook voor overlast voor bewoners, zoals in de Hoofddorpse wijk Graan voor Visch. Dat is niet duurzaam, net zo min als die 22.000 auto's die al op Schiphol geparkeerd staan door reizigers. Terwijl er op Schiphol ook nog eens zo'n 6000 huur auto's zijn die ieder jaar vernieuwd worden. Met een energiebelasting van 11500 Kwh per auto (van 1250 kg).

Gelukkig is er een goede oplossing: autodelen tijdens de vliegreis. De Consumentenbond en duizenden reizigers hebben dit al ontdekt, tot hun volle tevredenheid. Logisch: het is een voordelig & fijn begin van de vliegreis. 24/7 beschikbaar. En nog duurzaam ook.

Wil je ook ook je auto delen tijdens de vliegreis? Hier kan je een gratis parkeerplaats aanvragen.

Voor ons staan de feestdagen dit jaar in het teken van geven. Leuk voor de ontvanger, maar ook leuk voor ons. Want onderzoek bewijst, geven maakt gelukkiger dan krijgen. We zijn begonnen op Schiphol (waar anders) door warme chocolademelk uit te delen aan de ontzettend aardige mensen die voor dag en dauw reizigers komen halen of brengen. Zie de video hiernaast. We delen nog veel meer! Uit ervaring weten we dat de feestdagen ook de perfecte dagen zijn voor het plannen van een volgende vakantie. Dus hebben we ook voor iedereen die voor v&oacoacute;ór eind januari 2017 een parkeerplaats reserveert een aardigheidje: waardebonnen voor deelplatformen zoals Peerby (huishoudelijke spullen)Camptoo (Campers)Mywheels (auto's) en Barqo (boten). Want ook het omzetten van dingen in ervaringen maakt gelukkig ;-) Daarnaast, om meer mensen te laten ervaren hoe fijn het delen van hun auto tijdens de vakantie is, kunnen al onze gewaardeerde klanten €50 gegarandeerde huurvergoeding weggeven aan iedereen die voor de eerste keer een auto komt delen tijdens een vliegreis. Voor meer informatie, klik hier. Tenslotte hebben we via Wakibi weer een ondernemer kunnen ondersteunen met €150. Deze keer hebben we Sabhia uit Pakistan in staat gesteld om nieuwe huishoudelijke apparaten te kopen voor het bedrijfje dat zij runt met haar man. Dit kunnen we doen dankzij de huuropbrengsten die onze parkeerders aan Wakibi hebben geschonken. En ook door aflossingen van eerdere projecten opnieuw te investeren. Fijne feestdagen namens het team van ParkFlyRent!

Veel mensen denken bij het boeken van hun wintersportvakantie niet direct aan autodelen. Zonde, want wintersport is duur en autodelen is een van de fijnste manieren om extra vakantiegeld te genereren uit een stilstaande auto. En het is nog duurzamer ook. Hoewel veel mensen het een eng idee vinden om hun auto te verhuren, gingen duizenden zeer tevreden reizigers je al voor. 1. Wintersport is duur: €80 extra vakantiegeld per week is welkom Waarom zou jij parkeergeld voor je auto betalen terwijl je eenvoudig aan je auto geld kunt verdienen door deze beschikbaar te stellen voor autodelen? De eerste verdiensten zijn de €50 die je anders aan één week parkeren kwijt zou zijn. Daarnaast deel je mee in de huuropbrengsten: jouw auto wordt verhuurd aan zorgvuldig geselecteerde medereizigers. Simpelweg verdien je ongeveer €30 per week met je auto tijdens het skiën of boarden als wij je auto goed verhuren, terwijl je auto volledig is verzekerd in onze Bovemij verzekeringspolis. 2. Goede service betekent een fijn begin van de vakantie Veel mensen willen zo comfortabel en relaxed mogelijk reizen van en naar de luchthaven. Uit eerder gepubliceerd onderzoek van ons is gebleken dat men het liefst van- en met eigen vervoer naar de luchthaven reist (38%). Men wil zo snel mogelijk op de luchthaven zijn en zo min mogelijk met bagage slepen. Zie jij jezelf al met je ski’s, bepakt en bezakt met de trein af te reizen naar Schiphol? Het merendeel van de mensen die aan autodelen doen heeft aangegeven dat de hoge parkeerkosten op de luchthaven en bijkomend comfort voor hun doorslaggevend in de keuze zijn om wel of niet aan autodelen te doen. Dan klinkt een privéchauffeur die je meteen naar Schiphol Plaza brengt (of ophaalt) wel als een heel fijn begin van de vakantie. 3. Stilstaande auto's zijn kostbaar & niet duurzaam Waarom je auto gedurende je wintersportvakantie stil laten staan terwijl deze door anderen gebruikt kan worden? Simpel, het merendeel van de auto’s staat 23 uur per dag stil. Sterker nog, zelfs 95% van de Nederlandse leaseauto’s staan stil. Al deze stilstaande auto’s kosten geld en al deze stilstaande auto’s moeten ergens geparkeerd worden. Tegelijkertijd worden er door autoverhuurbedrijven extra wagenparken aangelegd voor de verhuur van auto’s. Wist je dat elke nieuwe auto tenminste 12500 Kwh aan energie kost? Kortom, stilstaande mobiliteit is voor niemand aantrekkelijk. Niet voor de eigenaar van het voertuig, die betaalt namelijk parkeerkosten en loopt inkomsten van het autodelen mis. Maar ook niet voor mensen die een auto willen huren. Voor hen maakt het vaak geen verschil of je een ‘gebruikte’ auto huurt of een auto van een speciaal voor de verhuur aangelegd wagenpark. Veel reizigers redeneren 'mijn eigen auto is ook niet nieuw, dus waarom mijn huurauto wel'? Zolang de technische staat, de verzekeringen en de service maar op orde zijn, uiteraard. Maar deze inefficiëntie moet wel betaald worden. En misschien nog wel het belangrijkste van allemaal, stilstaande mobiliteit is ook niet duurzaam. 4. Duizenden vakantiegangers zijn al fan van autodelen Je eigen auto verhuren is voor veel mensen een nog onbekend fenomeen. Ik denk dat de ‘eerste keer’ voor veel mensen best een beetje spannend is. Doemverhalen over schade en onbetrouwbare huurders doen de ronde terwijl wij hier gedurende onze jarenlange dienstverlening nog nooit mee te maken hebben gehad. Onze reviews op Facebook of Trustpilot zijn uitstekend. Een huurder wordt gescreend voordat de deal wordt gesloten. Dit geldt overigens ook voor de verhuurder. Onze verzekering neemt de risico's van je auto over tijdens de verhuur. En we leveren een uitstekende persoonlijke service.
Ik zal mijzelf even voorstellen. Ik ben Jeremy Hooijman en ik zit in het derde jaar van mijn opleiding Business Studies. Mijn passies zijn handbal en reizen en daarnaast breng ik graag tijd door met mijn vrienden. Ik heb nu net een stage van vijf maanden bij ParkFlyRent erop zitten en het was ontzettend leuk. Het klantencontact, de goede sfeer op kantoor en het mooie concept maakt ParkFlyRent een goede werkplek. Daarom ben ik ook blij dat ik als parttime medewerker verder ga! Nadat ik via mijn opleiding in aanraking kwam met ParkFlyRent, was ik al snel overtuigd van het concept. Ik begon na te denken over de keren dat ik zelf gebruik maakte van de deeleconomie. Een mooi voorbeeld hiervan was mijn stedentrip naar Praag en Berlijn. In beide steden maakte ik gebruik van AirBnB en dit beviel mij erg goed. Daarom was een stageplek bij ParkFlyRent een logische keuze. Gelukkig gaat mijn avontuur verder en wie weet zie ik je in de toekomst bij ParkFlyRent!