<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1640739792862602&ev=PageView&noscript=1" />
Mijn Account

De klimaatdoelstellingen van Parijs zijn alleen haalbaar door CO2 footprint van luchtvaart te verkleinen

  • Wat veel mensen zich niet realiseren: in 2015 was de luchtvaart verantwoordelijk voor 800 miljoen ton CO2 emissies. Om precies te zijn: luchtvaart genereert 12% van alle CO2 emissies wereldwijd veroorzaakt door transport, en 2% van alle CO2 emissies wereldwijd.
  • Maar, in 2050 zal de luchtvaart 22% van de wereldwijde CO2 emissies veroorzaken, als er niets gebeurt. Om de  Paris COP21 doelstellingen te bereiken, moet de luchtvaart CO2 uitstoot verminderen met 41% vergeleken met 2005. Bron: http://www.europarl.europa.eu/RegData/etudes/STUD/2015/569964/IPOL_STU(2015)569964_EN.pdf 

Nieuw: gratis en klimaatneutraal te parkeren bij Schiphol en Eindhoven Airport

ParkFlyRent introduceert 'gratis en klimaatneutraal parkeren' door het autodelen op het vliegveld.

Natuurlijk is het compenseren van de CO2 emissies van vliegreizen niet nieuw: je kan het bijvoorbeeld bij een vlucht boeken. Alleen blijkt dat maar minder dan 1% van de reizigers die moeite neemt. Wij zijn ervan overtuigd dat autodelen op het vliegveld de meest comfortabele manier is om aan je klimaatneutrale reis te beginnen! Dat vinden onze gebruikers gelukkig ook.

Dat werkt als volgt:

  • Je parkeert gratis bij Schiphol en Eindhoven Airport. Je bent snel bij de vertrekhal en bespaart ongeveer €50 per week aan parkeerkosten. En bij terugkomst staat de auto weer schoon op je te wachten.
  • Tijdens de reis verhuren we de auto aan andere reizigers die aankomen op de luchthaven en graag een goede en voordelige huurauto rijden. Uiteraard is de auto volledig verzekert onder de ParkFlyRent verzekeringspolis tijdens de verhuur, en regelen wij alles met de huurder. Jij wil tenslotte onbezorgd op reis!
  • Uit de verhuuropbrengsten van je auto compenseren we de CO2-emissies van jouw vlucht en de gereden kilometers van je auto (zowel de kilometers die je zelf rijdt van/naar de luchthaven als de kilometers tijdens de verhuur). Voor het totale reisgezelschap. 
  • Dat doen we door bomen te planten door onze betrouwbare partner TreesForAll. Na afloop van de reis krijg je een certificaat met daarop het aantal tonnen CO2 dat is gecompenseerd en via welk bomen project dat is gebeurd. 
  • Zelfs als je auto niet wordt verhuurd, dan zullen wij de CO2 emissies toch compenseren: dat is voor ons een bedrijfsrisico. Daartegenover staat dat je verder niet meedeelt in de huuropbrengsten van je auto, zoals ParkFlyRent gewoonlijk doet.

Wil je het eens proberen?  Hier kan je een gratis parkeerplaats aanvragen. Vermeldt even dat je de CO2 emissies wil compenseren en wij regelen de rest. 

Speciaal voor zakelijk reizigers hebben we een speciale service: in deze brochure kan je alles lezen over hoe zakelijk reizigers al snel €2000 per jaar kunnen besparen en de CO2 footprint met 25 ton kunnen verkleinen

Meer informatie? Je kan ons bereiken via info@parkflyrent.nl of 020 - 2616 008