<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1640739792862602&ev=PageView&noscript=1" />
Mijn Account

Kom ik in aanmerking voor gratis parkeren? Die vraag horen we vaak, en beantwoorden we bij deze graag.

De korte versie

Als we je auto aannemen, garanderen we je ook een gratis parkeerplek en gewassen auto. Dat houdt dus in dat wij wel kosten hebben maar geen opbrengsten als we je auto niet kunnen verhuren. Onze belangrijkste vraag is dus: kunnen wij jouw auto met een gerust hart verhuren aan de ParkFlyRent huurders? 

In grote lijnen is je auto is verhuurbaar als deze:
- een Nederlandse personenauto van maximaal 8 jaar oud is (voor sommige auto's maken we uitzonderingen, zie onder)
- maximaal 200.000 km op de teller heeft (250.000 voor diesel)
- in goede staat verkeert
- vrij is van gekke geurtjes (rook, huisdieren)

Daarnaast is het van belang dat je minimaal 5 dagen bij ons parkeert en op tijd je parkeerplekje reserveert (hoe eerder hoe beter).

De lange versie

Er zijn een paar redenen waarom we je auto niet kunnen aannemen, en redenen om je auto toch aan te nemen als deze niet aan de voorwaarden hierboven voldoet. Als je twijfelt, meldt je gewoon aan, dan geven we je binnen 12 uur uitsluitsel. Hieronder een uitvoeriger uitleg:

  Waarom zou je auto afgewezen kunnen worden?
Leeftijd Je auto is te oud: een auto die te oud is heeft een grotere kans op pech en voldoet niet aan de verwachtingen van onze huurders. Algemeen houden we aan dat je auto altijd jong genoeg is als deze maximaal 8 jaar oud is, en maken we soms een uitzondering voor auto's die wat ouder zijn, bijv. als de auto's van een premium merk zijn (bijv. Audi, BMW, Mercedes, Lexus, Volvo, Volkswagen).
Schade Je auto heeft te veel schade: structurele schade (carrosserie, wielophanging, etc.) is vanzelfsprekend onacceptabel, maar ook cosmetische schade kan reden tot afwijzen zijn als deze zodanig zwaar is dat het de auto minder praktisch maakt of niet meer representatief. Algemeen geldt dat een krasje her en der geen enkel probleem is, dat valt onder normale slijtage, maar een fikse deuk in de voordeur of een gebroken koplamp wel. 

Onderhoud

Je auto is niet in goede staat van onderhoud: als beurten niet op tijd zijn gedaan, de APK verlopen is, de auto bijv. rookt of slecht schakelt, zijn dat redenen voor ons om de auto niet te kunnen verhuren. Ook moeten alle functionaliteiten die de auto nieuw had nu ook nog werken: kapotte elektrische ramen, een airco die niet koelt of een ontbrekende afstandsbediening zou jij ook vervelend vinden als je een auto huurt.

Kilometrage

Je auto heeft te veel kilometers: we accepteren auto's tot 200.000km (benzine/LPG) en 250.000 km (diesel). Soms rekken we die grens wat op, met name voor auto's van premium merken, omdat we weten dat die ook met hogere kilometrages prima betrouwbaar kunnen zijn. 

Rokersauto

Je rookt in je auto: de meeste huurders vinden dit niet fris ruiken, dus meestal is dit een reden om af te wijzen. Huurders mogen andersom natuurlijk ook niet roken in een huurauto.

Buitenlands kenteken

Je auto staat niet op Nederlands kenteken: helaas dekt onze verzekering voorlopig alleen Nederlandse auto's, dus voorlopig kunnen we onze zuiderburen en oosterburen nog niet van dienst zijn.

Bestickering

Je auto is voorzien van opvallende stickers: een huurder rijdt niet graag in een auto die voor een ander bedrijf bestickerd is bijv. 

Speciale aanpassingen

Je auto heeft aanpassingen waardoor deze niet verhuurbaar is: bijv. een sterk verlaagde/gepimpte auto, een auto die aangepast is om bijv. zonder benen bestuurd te kunnen worden of een lesauto.

Huisdieren

Je beste vriend is een hond/kat/fret/chimpansee/koala/etc. en rijdt vaak mee: haren van huisdieren en bijbehorende geurtjes zijn vaak moelijk te verwijderen, en worden door huurders als ongewenst ervaren. Als je de geurtjes en haren eruit kunt krijgen voor je de auto inlevert, is dat natuurlijk prima, maar overleg graag even met ons. 

 
Ik twijfel nog steeds of mijn auto wel in aanmerking komt!

Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag. Het makkelijkst is om aan te melden en de beoogde parkeerperiode te reserveren. Dan kun je in het vak 'opmerkingen' een toelichting geven, zodat wij dit goed kunnen beoordelen. Nog geen reisdata bekend? Ook geen probleem, stuur ons dan gewoon een mailtje. 

Mijn auto staat niet op mijn naam, hoe werkt dat?

Ook leaseauto's, auto's op naam van de zaak of je partner kunnen meestal gewoon bij ParkFlyRent geparkeerd worden. Lees er hier alles over.